...
Hjem » Strikkebøger » Nærvær – Nostalgisk strik

Nærvær – Nostalgisk strik

Nærvær – Nostalgisk strik

Af Anne-Sophie Nørby Velling.
(Turbine 2022).

Anmeldt af Katrine Nordestgaard.

Anne-Sophie Nørby Velling er uddannet arkitekt, og det fornægter sig ikke i hendes bog. Sideløbende med sin arkitektkarriere driver hun designstudiet Augustins, hvor hun udvikler strikkeopskrifter.

Bogen her er en samling af 14 opskrifter til voksne, og som titlen fortæller, er inspirationen nostalgisk. Personligt forbinder jeg noget andet med “nostalgi”. Faktisk er jeg usikker på, hvori det nostalgiske element ligger for hende, men for mig er nostalgi noget, hvor referencen til fortiden er tydeligere.

Det ændrer dog ikke på, at jeg synes, det er en spændende bog. Jeg bemærker i langt højere grad end nostalgi det nærmest skulpturelle, arkitektoniske udtryk, der både definerer selve opskrifterne og bogens samlede æstetiske udtryk.

Alle modeller er strikket i Camaroses garn Snefnug og Månestråle/Midnatssol og på tykke pinde. Det giver et sammenhængende, æstetisk udtryk, der både er tungt og let på samme tid. Der er ikke tale om praktisk hverdagstøj, men om skulpturel strik til særlige lejligheder. 

Særligt for denne bog er det, at der gives instruktion til, hvordan man selv tilfører opskriften et “maskulint udtryk”. Samtidig er opskrifterne i et dejligt stort størrelsesspænd, og begge dele falder fint i tråd med nutidens fokus på inklusion. 

Jeg finder stor inspiration i bogens arkitektoniske udtryk og drømmestrikker flere af opskrifterne, men jeg tænker også, at hvis man er til mere klassisk, brugbart hverdagsstrik, skal man investere sparepengene i en anden bog. 

255 sider, vejl. pris: 299,95 kr, ISBN: 9788740679595

Skriv en kommentar