...

Almindelige spørgsmål

Her finder du svar på de mest almindelige spørgsmål. Er der et svar, du mangler, så skriv til os.

Spørgsmål Svar
Kan man få hjælp til opskrifterne? Ja og nej. Marianne oversætter opskrifterne, men strikker dem ikke selv og er derfor ikke kvalificeret til at svare. Skriv spørgsmål i Strikkeglads venner på Facebook – så er der nok en venlig strikker, der kan hjælpe.
Jeg har skiftet mailadresse – hvad gør jeg? Hvis du har fået ny mailadresse, afmelder du blot den gamle via linket nederst i nyhedsmailen. Derefter tilmelder du dig med den nye adresse.
Kan man printe opskrifterne eller få dem som PDF? Ja. Under hver opskrift finder du denne knap: print-pdf-knap. Den kan bruges til at printe en opskrift – eller gemme den som PDF. Brug computeren, når du skal printe – det kan være kompliceret at printe fra en telefon eller en tablet. 
Hvilke forkortelser bruges der? Du kan finde en oversigt over forkortelser under Leksikon
Hvordan ses siderne bedst på telefon eller tablet? Strikkeglad.dk kan nemt ses på en tablet, og en telefon kan også bruges. Oplevelsen er nok bedst, hvis du holder tablet/telefon på langs.
Hvor svære er opskrifterne, og hvor lang tid tager de at lave? Vi har inddelt opskrifterne i tre sværhedsgrader og tre grader af tidsforbrug. Øverst i hver enkelt opskrift er begge dele anført – sammen med de pinde, der skal bruges, fx:

Sværhedsgrad: Mellem | Tidsforbrug: Mellem | Pind: 5 
Er opskrifterne virkelig gratis? Ja, opskrifterne er gratis, og de bringes kun efter aftale med designerne.
Kan man foreslå opskrifter? Ja, du kan foreslå, at vi oversætter en opskrift, som du gerne vil have på dansk. Send dit forslag via kontaktsiden. Så kontakter vi designeren og beder om tilladelse.
Hvordan virker søgefunktionen? Du kan søge på indholdet i artiklerne. Du kan fx søge på Purl Soho eller 5XL.


tablets
Strikkeglad på mobil eller tablet

Bruger du Strikkeglad på en mobil eller en mindre tablet, vil det ofte være sådan, at indholdet i sidebjælken ikke blive vist, (det vises i stedet længere nede på siden).

Hvis du gerne vil se sidebjælken, så prøv at dreje tabletten 90°, så den ikke er på højkant, men på langs. Se billedet.