...
Hjem » Artikler » Teststrik

Teststrik

Katrine skriver denne gang om at være teststrikker for andre designere.

 

Af Katrine Andrea Nordestgaard

Jeg har et ret ufravigeligt princip: strik skal være sjovt for mig! Derfor strikker jeg nærmest aldrig noget, hvor jeg har en deadline. Nogle mennesker bliver meget motiveret af deadlines. Jeg er ikke et af den slags mennesker! Jeg føler mig begrænset og kvalt af det og bruger uforholdsmæssigt meget tid på at tænke på den deadline uden at gøre noget ved det. Derfor teststrikker jeg heller ikke ret gerne. Bevares, jeg er virkelig ofte fristet til at melde mig som teststrikker, men jeg når som regel at stoppe mig selv. 

Men alle regler har en undtagelse. Jeg følger med stor interesse @meretekdesign på Instagram. Hun er som jeg for nylig blevet førtidspensionist, og vi tumler med nogle af de samme begrænsninger. Samtidig bruger hun sin kreativitet på samme måde som jeg; som en slags base, hvor hun slapper af og samtidig bliver tilpas intellektuelt stimuleret.

Nogle taler om, at ‘strik er bedre end terapi’, og tag det fra én, der har gået RIGTIG meget i terapi: Det er OVERHOVEDET ikke terapi! Det er afslappende, og det er en rigtig god måde at holde hovedet beskæftiget på. Men det er ikke terapi. Så er dét vist slået fast;)

© Merete Kibøl Andersen

Men altså … Merete er et virkelig spændende menneske at følge. Hun er VILD i sit strik, meget inspireret af Stephen West, men på sin helt egen måde. 

For nylig så jeg, at hun havde planer om at udgive sin Flowers Leaves Vest, og jeg måtte bare droppe alle principper og simpelthen kontakte hende for at høre, om hun kunne bruge en tester som mig. Det kunne hun heldigvis! Og sjældent har man da set mig være færdig SÅ lang tid før en deadline!

Det er uden tvivl noget af det mest komplicerede, jeg har strikket. Men opskriften er bare så gennemtænkt og logisk opbygget, at det gik meget nemmere end frygtet. Jeg havde et par dage med helt ro i huset i nogle timer, og det er en absolut nødvendighed for mig, hvis det skal lykkes. Og det lykkedes! 

Opskriften kommer i én størrelse, men med gode muligheder for selv at justere undervejs. Det kan jeg rigtig godt lide. I det hele taget var den bare vildt sjov og udfordrende at strikke, og hvis vi lige et kort øjeblik ser bort fra den der deadline, der gør, at jeg ikke ‘må’ teststrikke, så er det altså virkelig sjovt at teststrikke! Det der med at se, om man kan finde en lille ting, der skal rettes, det taler til detektiven i mig. 

Tjek Merete ud på Instagram og Ravelry. Hun har virkelig fat i noget spændende, og jeg håber, hun kan overtales til igen at udgive noget. Jeg er i hvert fald klar igen!

Og nu er jeg som altid spændt: Har du teststrikket? Hvordan er din oplevelse med det?

Alle gode nu-må-det-godt-snart-blive-forårs-hilsner,Katrine

3 kommentarer til “Teststrik”

 1. Kære Katrine
  Rigtig gode betragtninger om test strikning og strik som “ikke” terapi. For mig er strik en måde at holde min hjerne igang, bruge min kreativitet og slappe af. Nogen ganger er jeg dog ikke i stand til at få det til at ske.
  Test strik har jeg aldrig prøvet, jeg har tit været fristet, en gang har jeg henvendt mig til en lokal strikkebutik, for at blive opstrikker sf modeller., men blev ikke valgt. Jeg er mega ambivalent i forhold til det, det er et stort ARBEJDE og det bliver ringe anerkendt . Jeg oplever også der er, nogen god nok, eller ikke god nok følelser forbundet med det.
  Ind til videre vil jeg holde mig fra det, og nyde den strikketid jeg har, hurtig eller langsom som det nu passer mig.
  Dejligt at læse med på dit blok indlæg.
  Kærlig hilsen
  Elsebeth

  Svar
  • Kære Elsebeth
   1000 tak for din lange og søde besked! Jeg har teststrikket to gange, begge gange for ret små designere, og begge gange har de været ramt at vanskeligheder, der ligner mine med senfølger af svær stress. Derfor har min testning meget drejet sig om læsbarhed og forståelighed for hjerner som min. Det har jeg også meldt ud hver gang. Jeg kan IKKE love at fange alle små fejl og mangler, men jeg kan forholde mig til, om opskriften er egnet til hjerner som min. Begge designere er nogen, jeg kender og “kender” gennem Instagrams herlige strikkefællesskab, og de har begge takket ja til min testning. Jeg tror, at hvis man er ærlig om, hvad man KAN hjælpe med, så vil man være værdsat mange steder. Jeg kan samtidig forstå, at der vist er en del prestige i at være tester for store designere. Det har jeg heldigvis ingen interesse i, og der kan albuerne nok godt være lidt spidse, kan jeg forestille mig.
   Kærlig hilsen
   Katrine

   Svar
   • Kære Katrine
    Jeg priser mig lykkelig, fordi den periode med stres jeg har været i ikke har forudsagte store skader, det er virkeligt hård kost og kan være forbundet med store omkostninger.
    Jeg holder mig til strik for min lyst, og så må jeg se hvad det bringer mig. 😊kh Elsebeth

    Svar

Skriv en kommentar