...
Hjem » Strikkebøger » Strik til mor og barn

Strik til mor og barn

strik-til-mor-og-barnIndbydende bog i stort format, flot illustreret med fotografier og på glittet papir. Forsiden viser en række billeder af de modeller, man finder i bogen.

Bogen er bygget sådan op, at 8 mødre (inkl. forfatteren) fortæller om deres bedste opskrifter til sig selv og deres børn. Der er 47 opskrifter fordelt på 11 til kvinder, 18 til piger (fra nyfødt til 10 år), 11 til drenge (fra nyfødt til 10 år) og 7, som både er til piger og drenge. Desuden er der et afsnit om strikkefasthed.

Det kan altid diskuteres, om en opskrift er interessant, og det gælder også bogens opskrifter til voksne. Men hvis man savner ideer til børn, er der hjælp at hente i denne bog. Især til skoledrenge, som ellers har været forsømt, hvad angår strikkeopskrifter.

Opskrifterne ser ud til at være lette at gå til, og de findes i en række størrelser. Mange af dem er traditionelle, nordiske opskrifter, men der er også lidt nytænkning, især i drengetøjet.

Personligt ville jeg have syntes, det var sjovt, hvis bogen havde indeholdt opskrifter, der med tilpasninger passede både til mor og barn. Måske er det et emne for en anden bog?

strik-til-mor-og-barn-detalje

Charlott Pettersen: Strik til mor og barn. Turbine 2016 (udgivet i Norge 2014). Oversat af Rachel Søgaard. ISBN 978-87-406-0571-6. Pris kr. 279,95.

En kommentar til “Strik til mor og barn”

Skriv en kommentar