...
Hjem » Strikkebøger » Babystrik fra paelas

Babystrik fra paelas

Af Frida Farstad Bervik, Siri Hoftun og Trude Melhus Rognstad. På dansk ved Rachel Søgaard. (Turbine 2020)
Anmeldt af Katrine Nordestgaard

Mere end 50.000 følgere på Instagram kan ikke tage fejl. Paelas er en af de helt store i nordisk strikdesign og udkommer nu med en opskriftsamling til de mindste. De tre norske forfattere fandt hinanden på Instagram og specialiserer sig i tilgængeligt, klassisk strik til børn. Det pudsige brandnavn, paelas, er sammensat af deres børns navnes forbogstaver. Bogen er en efterfølger til succesen “Strik til børn fra paelas”, der udkom i 2015, og denne bog kunne sagtens tænkes at blive en lige så stor succes.

Der er ikke så meget udenomssnak, bogen er en decideret opskriftsbog med hele 30 opskrifter til drenge og piger i alderen 0-3 år. Den henvender sig til alle, der kunne tænkes at strikke til et lille menneske, og rummer opskrifter i alle sværhedsgrader. Opskrifterne er velskrevne og let tilgængelige. Der er fokus på strukturstrik, og lækkerhedsfaktoren er i top. Der er både opskrifter til piger og drenge, og de er smukke og varierede. Når det så er sagt, er det tydeligvis lige så svært for disse forfattere som for alle andre at komme med drengestrik, der sådan rigtig er drenget. Bogen tilstræber det tidløse og lykkes med det, så godt som man nu kan. Mit bedste bud er, at vi om 15 år vil synes, de er håbløst 2020’ede i stilen, og når børnene i bogen selv får børn, vil modellerne igen være in, nu som retro. Sådan er modens skiften, det kan hverken paelas eller nogen andre ændre på. Hvad de til gengæld kan, er noget så svært som at komme med brugbart strik til småfolk. Modellerne er anvendelige, hvilket ellers ofte er det hjemmestrikkede småbørnstøjs akilleshæl. I bogen foreslås uldgarn, der tåler 30 graders vask, men strikker man til et lidt mindre “instavenligt” barn (læs: et barn, der sviner) kan man jo bytte ud med noget mere vaskevenligt. 

Bagest i bogen er noget, man ofte savner i andre bøger: et overskueligt billedkatalog over bogens opskrifter. Det er virkelig praktisk ikke at skulle bladre frem og tilbage, når man forsøger at danne sig et overblik over næste projekt. Bogens sidste 16 sider hedder “Strikkehjælp” og kan kategoriseres som en decideret strikkeskole. Virkelig anvendelig for den helt nyslåede strikker, og med den kan bogen med rette siges også at henvende sig til begyndere. 

Universet er umiskendeligt nordisk. Det er dæmpede farver, blødt lys, lækre kvaliteter, æblekinder og råt træ fra ende til anden, og det er LÆKKERT! Paelas’ univers er rigtig “instavenligt”- lækre billeder af et liv, man får lyst til at genskabe hjemme. Strik til småbørn har altid været en populær disciplin, og der er mange om buddet, når det kommer til opskriftsbøger. Paelas lægger sig solidt i feltet af bud på gode, anvendelige bøger, og tiltales man af deres nordiske univers, er dette klart en bog, der bør finde hjem i samlingen.

136 sider, vejl. pris: 249,95 kr, ISBN13: 9788740658842

Læs mere hos Turbine

 

Skriv en kommentar