...
Hjem » Strikkebøger » Anna Ancher på pindene – Malerisk strik

Anna Ancher på pindene – Malerisk strik

Af Ditte Larsen (Turbine 2020)
Anmeldt af Katrine Nordestgaard

Anna Ancher er ikke uden grund en af vort lands kendteste og mest anerkendte malere, og at udgive en bog med inspiration hentet i hendes billeder er et vovestykke, som kun teknisk og æstetisk stærke designere bør begive sig ud i. Ditte Larsen lander flot og overbevisende på benene i denne kunst-og-strikkebog. 

Bogen indledes med et vedkommende og interessant forord af Lilian Munk Rösing, der netop selv er udkommet med en bog om Anna Ancher. Heri får læseren en fornemmelse af, hvad det egentlig er, vi fascineres af i billederne og eksempler på analyser af billeder. 

Bogens 24 opskrifter er alle målrettet kvinder og spænder over bluser og forskelligt tilbehør som ponchoer, sjaler og huer. Oplagt er der også interiør i form af puder, en enkelt af dem med korsstingsbroderet motiv i stedet for strik. Opskrifterne er gennemarbejdede og let forståelige og spænder fra det helt simple til det moderat komplicerede. Det er ikke i denne bog, den teknisk dygtige strikker vil finde udfordring. Til gengæld vil enhver, der fanges ind af æstetik, drages mod værket og have svært ved slippe igen. Bogen indeholder gengivelser af 12 malerier, som hvert er fortolket i en eller flere opskrifter. Som introduktion til hvert billede gives et indblik i, hvordan inspirationen er opstået. 

Ditte Larsen har valgt udelukkende at strikke i Isager garn. Et oplagt valg, og en palet, der giver lyst til videre leg med farver og stoflighed. 

Bogens modeller er fotograferet i omgivelser og farveholdninger, der på fineste vis komplementerer de oprindelige værker, og indhold og billeder går i det hele taget op i en højere enhed her. Anna Anchers fascination af håndarbejde, stofligheden i malerierne fortolket i strik, farverne og legen med lys og skygge bliver æret og videre fortolket i dette pragtværk af en bog. 

Ditte Larsen har her lavet den fineste strikke-og-kunstbog, som man igen og igen vil finde frem. Ikke kun for at strikke efter, men også for bare at bladre i og svømme hen i. Hun formår virkelig at fange den ro og stoflighed, som Ancher er så kendt for. 

134 sider, vejl. pris: 279,95 kr, ISBN13: 9788740660319

Læs mere hos Turbine.

 

 

Skriv en kommentar