...
Hjem » Strikkebøger » 200 Fair Isle-mønstre

200 Fair Isle-mønstre

Af Mary Jane Mucklestone (Turbine, 2015)

Denne bog er en gennemgang af de smukke, traditionelle teknikker og mønstre, der udgør Fair Isle, opkaldt efter en lille ø nord for Skotland. Den hører til Shetlandsøerne.

Det er flerfarvestrikning med op til fem farver, men man bruger kun to farver pr. pind. Mønstrene strikkes på rundpind.

Det er en smukt udstyret bog, hvor der bestemt ikke er sparet på farvebillederne. Den er i kvadratisk format og i let blankt papir. Der er en meget kort indholdsfortegnelse, men et mere udførligt indeks bagi.

Den første del af bogen er basisteknikker. Her kan man læse om garntyper, strikkepinde og andet udstyr, strikkefasthed, opslagning, rundstrikning på strømpepinde og rundpinde, tofarvestrik, hæftning af garnet, udtagninger og indtagninger, fejlretning, samling af to stykker strik, opklipningsmasker, efterbehandling, blokning, farveteori og farvevalg. Til sidst er der et par sider om design af et projekt.

Derefter starter mønsterkataloget. Der er i bogen 200 mønstre, og afsnittet starter med en oversigt over de nummererede mønstre. Her kan man finde det eller de mønstre, man har brug for, og straks se, hvor det er beskrevet. Virkelig en god, brugervenlig og appetitvækkende idé.

I bogens hovedafdeling gennemgås alle de 200 mønstre. De vises på et foto og på et diagram. Til de meget komplicerede mønstre er der to diagrammer.

Hvis man har lyst til at gå kast med mønsterstrikning, eller mangler inspiration til nye mønstre, er denne bog en guldgrube.

Eksempler på mønstre fra bogen:

Mary Jane Mucklestone, 200 Fair Isle-mønstre. Oversat af Helle Benedikte Neigaard. Først udkommet i England 2011. ISBN 978-87-406-0338-5. Vejledende pris kr. 249,95.

2 kommentarer til “200 Fair Isle-mønstre”

Skriv en kommentar