...
Hjem » Strikkebøger » 52 uger med strømper

52 uger med strømper

Af Laine Publishing.
På dansk ved Rachel Søgaard (Turbine 2021).
Anmeldt af Katrine Nordestgaard.

Der findes to slags strikkere: dem, der strikker strømper, og dem, der ikke gør. Tilhører man den første kategori, gik det næppe ubemærket hen, da Laine Publishing udkom med den engelske 52 Weeks of Socks sidste år. Bogen er allerede en klassiker, og hvor danske strikkere har måttet kigge langt efter de smukke opskrifter, kan de nu endelig være med. Denne bog har været længe ventet i det danske strikkelandskab. 

Laine Publishing er et finsk baseret forlag, der blandt andet står bag magasinet Laine Magazine. Stilen er nordisk, smagfuld og med et internationalt sigte. Her er skandinavisk lækkerhed for alle pengene. Bogens designere har nøje udvalgt garnerne, så de komplimenterer opskrifterne, og mange af dem er håndfarvet luksus. Det her her virkelig strømper, der kan vises frem. 

Bogen er en samling af 52 strømpe-, sokke-, og slippersopskrifter, skrevet af nogle af verdens førende designere. Her er enkelte basisopskrifter, men flest for den erfarne, udfordringsparate strikker. Der er flerfarvestrik, hulmønsterstrik, snoningsstrik, ja nærmest alle tænkelige teknikker er anvendt gennem bogens opskrifter. Ligeledes er der rig mulighed for at stifte bekendtskab med nye opslags- og aflukningsmetoder. De fleste modeller kommer i to størrelser og en del af dem med mulighed for selv at bestemme længden på foden. 

Tilbage står kun at vælge, hvor man vil starte. Og håbe, deres 52 Weeks of Shawls også udkommer på dansk. 

258 sider, vejl. pris: 299,95 kr, ISBN: 9788740669893

Læs mere hos Turbine.

En kommentar til “52 uger med strømper”

Skriv en kommentar