Masser af liv i strikkeklubberne
Vi efterlyste erfaringer med strikkeklubber i vores nyhedsmail. Der er kommet mange fine beskrivelser, som beretter om masser af aktivitet rundt omkring i landet. Der er god inspiration at hente i de mange beretninger. Her er dem, vi har fået indtil videre:
Ingen mødepligt og rullende aftener
Inger Lildholt fortæller om den lokale strikkeklub/-café: I Nørre Snede har vi strikkecafe 4 gange efterår og 4 gange i foråret. Strikkecafeen kører under vores lokale biblioteksforening Nskubib. Der dukker mellem 7 og 14 op hver gang. Der er ingen mødepligt, og aftnerne er rullende, dvs mandage, tirsdage og onsdage. Alle er velkomne, og mange forskellige dukker op, rutinerede strikkere og nybegyndere.
Der bliver strikket alt fra sokker til store flotte sjaler i smukke mønstre. Der bliver snakket meget strik, garn mm. Mange kommer for at få hjælp, og det får de. Mange kommer også for hyggen. Der serveres en kop kaffe/te og småkage. Der betales 10 kr for 4 gange, slutter Inger Lildholt.
Munter stemning på solskinsøen
Mona Møller sender en strikkehilsen fra Bornholm: Strikkere og hæklere på Bornholm har en facebookgruppe på over 400 medlemmer, fortrinsvis medlemmer fra Bornholm. Strikkerne og hæklerne er meget aktive her på øen. Vi har fremstillet en fælleskalender for strikkearrangementer over hele øen. I år har vi haft større arrangementer, hvor vi kommer og hygger og strikker/hækler på cafeer eller lignende, f.eks. på Sæbemageriet ved Østerlars Rundkirke, Fr. Petersens Cafe (kaffe og kage), Angoraland (klipper kaniner til fremstilling af garn), sommerfugleparken i Nexø m.fl., skriver Mona Møller og fortsætter:
Der er strikkearrangementer i vinterhalvåret ca. hver 14. dag, hvor vi er omkring 30-35 personer samlet i medborgerhus og lignende. Hver uge er der også mindre grupper, der samles f.eks. på cafe i Nexø eller på biblioteket i Rønne eller forskellige steder rundt på Øen. Endvidere tager vi på sejltur Rønne Sassnitz med Bornholmerfærgen Povl Anker. En tur, hvor vi hele dagen er på skibet og strikker/hækler uden at gå i land. En hyggetur hvor Bornholmerfærgen har lavet et tilbud til 10 kr pr. person. Der vil vi blive omkring 40 personer. Alle steder, hvor vi er sammen, er der en munter stemning, og vi er rigtigt gode til at hjælpe og støtte hinanden i strikke-/hæklekunsten og læsning af en svær strikke-/hækleopskrift. Vi har nogle gange emner oppe, hvad lige er aktuelt.
Vi har også strikkefestival hvert andet år. Næste gang 7-9 september 2018. Sidste gang var det en stor succes. Vi har omkring 20 stande og ca. 1500 besøgende og mange workshops. Når vi har et arrangement, er ALLE velkomne, uanset om de er nybegyndere eller garvede, og det primære formål er at være sammen om en passion, som er strik eller hækling, slutter Mona Møller og sender hilsner fra Bornholm.
Griner og deltager i hinandens sorger og glæder
Inger Marie Dam fortæller om aktiviteterne i Grindsted: Vi har vi flere strikkecaféer, og vi har indtil for nylig haft to garnforretninger med hver sin café. Af og til har vi en underviser på, f.eks til vævestrik, men ellers drejer det sig om at hjælpe og inspirere hinanden og ikke mindst få et socialt netværk. Det har hjulpet mig enormt, efter at jeg flyttede til en anden by og også har været i sorg, at begynde at møde andre til caféer. Vi griner og deltager i hinandens sorger og glæder. Desuden har vi en café i vores bys kulturcentrum, vores alles sociale mødested. Her strikker vi (alle, som har lyst) den første lørdag i måneden og kan købe drikkevarer og kage. Desuden afholder stedet caféer på biblioteket på eftermiddage for dem, som kan der. Nu da den ene garnforretning er lukket, har den anden garnforretning og jeg aftalt at lave caféer hver fjortende dag forskudt af hinanden. Jeg har plads, da jeg har en privat skole, lyder det fra Inger Marie Dam, der også fortæller om en livlig dag med mad og drikke:
Normalt er der 10-15 til en café, og vi har lavet grupper på Facebook, så vi nogenlunde ved, hvor mange der kommer. Alle kan deltage, men der er begrænset plads, så det bliver slået op som begivenheder, og så tilmelder man sig. Vi holdt i år også international strikkedag på et af vores dejlige spisesteder. Det blev en søndag eftermiddag, hvor caféen havde god tid til så mange. Vi var 25 personer, og det var livligt med mad og drikke. Det var bare lidt fra den dejlige by, jeg bor i, fortæller Inger Marie Dam.
Der sker noget
Anne-Marie Bæklund er medlem af kreativ fritid Juelsminde/husflid. Hun fortæller: Vi mødes hver 14. dag på Rårup skole. Der foregår jo andet end lige strik. Vi skal en tur til Fanø i september. I Horsens holder Bygholm hotel også en strikkefestival d. 1/10, og det er noget nyt. Vi kan også mødes på vor lilleskole i Overby om onsdagen. Der sker noget. Så hav en dejlig dag, lyder den fine hilsen fra Anne-Marie Bæklund.
Morgenkaffe på skift
Vi er gode til at hygge os i Viborg, fortæller Elisabeth Andersen: Vi er 4 modne piger, der har en fælles baggrund i Sct Georgs Gildet i Viborg. Vi mødes ca. en gang om måneden fra kl 9-12 på skift hos hinanden til morgenkaffe. Her bliver stort og småt vendt. Det kan være, at en skal flytte og har brug for at få hjælp til at få solgt noget bohave, eller en har været på udstilling/til foredrag. Disse emner har stor interesse og bliver ivrigt debatteret. En har altid et nyt spændende strikketøj at vise frem, det kan også være et broderi. Klubben har bestået i 3 år, og 2 har endnu kun lært at strikke sokker, men det er jo også kun for, at vi kan mødes og have det hyggeligt, lyder det i Elisabeth Andersens beretning.
Med i to strikkegrupper
Henriette Mez er en aktiv strikker i det midtsjællandske. Hun skriver: Jeg er med i to lokale strikkegrupper i Roskilde og Svogerslev. Vi mødte hinanden via Facebook (og kendte ikke nødvendigvis hinanden) og mødes i begge grupper 1-2 gange om måneden hos hinanden. Vi plejer at præsentere strikketøjet, vi p.t. er i gang med, underviser hinanden med nye teknikker, og ellers står strikketøjet ikke stille, og snakken går om alt muligt, både strik og alt muligt andet i øst og vest. Den ene gruppe har eksisteret i 2 år, den anden i ca. 1/2 nu. Herudover deltager jeg også i åbne strikkecaféer på det lokale bibliotek, arrangeret af indehaveren af en mindre strikkebutik og tilmeldte strikkecaféer i en lokal strikkebiks, hvor der plejer at være venteliste, slutter Henriette Mez sin beretning.
Hjælp til projekter
Ingrid Kongsberg skriver: Vi hygger os i Slagelse i Superbowl, Bredegade 50, den 1. mandag i måneden fra 18.30 til 21. Alle er velkomne. Kom og få hjælp til projekter.
Strikkeglad mener
Vi er glad for alle indlæg, men vi vil meget gerne have flere, så skriv endelig til os. Der er nok mange, der vil være interesserede i, hvordan de skal gribe det an, hvis de vil starte en gruppe. Vi vil også meget gerne have billeder.
Hvis I ønsker kontakt med de grupper, der har fortalt om deres erfaringer, kan I skrive et svar til Strikkeglad, og vi vil formidle det videre.
Vi hygger os i Slagelse i Superbowl , Bredegade 50 den 1 mandag fra 18 30 til 21 ,
Alle er velkomne , få hjælp til projekter
Tak for bidrag. Det er allerede på bloggen. Mh Marianne
God ide. Jeg har forslag til udformning af opslag. 1) med fx fed skrift står der, hvor strikkeklubben hører hjemme og 2) dato på opslag.
Desuden et forslag, som nok ikke hører hjemme lige her, men en oversigt over fysiske butikker med garn rundt i ind- og udland. Gerne med webadresse og fysisk adresse.
Tak, Nina. Vi arbejder på et blogindlæg om det.
Vi synes dog ikke, at en oversigt over fysiske butikker er noget, vi vil bruge tid på, da det er meget let at google. Vi må prioritere vores tid. Mh Marianne
Hej. Fuldt forståeligt. Jeg tænkte ikke lige på, at det er dog og dine, som skriver, men forestillede mig at oplysningerne skulle komme via kommentarerne. Nok for tungt og klodset.
Men nyt forslag:
Jeg har eksperimenteret lidt med at strikke vrang på forskellig vis og hører også om strikkere, som har problemer med at strikke på grund af skader.
Så hvad med en blog om strikkestile?
Jeg har set dette link https://www.alt.dk/haandarbejde/strikkestil men jeg er lidt irriteret over, at personen viser teknikker, som hun ikke mestrer og giver sin vurdering af metoden ud fra, hvor god hun er til at bruge den.
Igen venlig hilsen Nina
Hej igen. Vi er kun 2 til at klare den slags, og det kan vi ikke overkomme, selv om det er en god ide. Strikkeglad kan ikke indeholde alt. Det, du efterlyser, kan findes på YouTube, tilmed med videoer. Mh Marianne