...
Hjem » Strikkebøger » Strik på budget

Strik på budget

Af Kristine Sloth.

Anmeldt af Katrine Nordestgaard.

Kristine Sloth startede karrieren som influencer på YouTube allerede som 14-årig. Med fare for at lyde som et patroniserende gammelt fjols er der grænser for, hvor influerende en 14-årigs dokumentation af daglige rutiner kan være for voksne mennesker, og målgruppen var således også de nogenlunde jævnaldrende. Dem havde hun til gengæld godt fat i. I 2019 fik hun angst og stress, og som så mange andre fandt hun en vej ud af pinen med garn og pinde i hænderne. Da hun i foråret 2020 åbnede sin webshop Yarnjunkies havde hun således et ganske solidt kundegrundlag fra dag et. 

Allerede året efter, i 2021, var Kristine klar med bogen Strik på budget, der helt i stil med resten af brandet henvender sig til de unge. Bogen indeholder 13 opskrifter i forskellige sværhedsgrader, hvoraf de nemmeste virkelig henvender sig til nybegynderen. Bogen indledes da også med en teknisk/praktisk del, der befinder sig på et niveau, hvor en fuldstændig uprøvet strikker kan komme i gang uden hjælp fra “en voksen”. Æstetikken, eller moden, om man vil, henvender sig til de unge. Det er dæmpede farver og snit, der får strikkeren til at blende ind i den store, brede midte. 

Blandet mellem opskrifterne er en række dagbogsnedslag, der sårbart og ærligt fortæller om Kristines vej gennem og ud af stress og angst. Den slags har jeg altid respekt for, og måske kan jeg, gamle patroniserende fjols endda lære noget om, hvad der giver unge mennesker stress? 

Bogen henvender sig på alle måder til en helt anden generation end min. Jeg har sjældent følt mig så gammel som under udførelsen af denne anmeldelse, til trods for at jeg i skrivende stund blot er 45 år. Derfor får jeg heller ikke meget ud af bogen, det skal jeg blankt indrømme. Men kendte jeg et ungt menneske, der måske havde lidt for meget om ørerne, og som gerne ville lære at strikke, så ville jeg uden tvivl støve Visakortet af og investere i bogen som gave. For dén målgruppe er den virkelig velegnet til.

Alpha 2021.130 sider, vejl. pris: 199,95 kr, ISBN: 978-87-7239-046-8.

Læs mere hos Alpha.

Skriv en kommentar