...
Hjem » Strikkebøger » Strik med lækre detaljer

Strik med lækre detaljer

– Monteringsfri strik med innovative teknikker

Af Pernille Cordes.
(Turbine, 2020).
Anmeldt af Katrine Nordestgaard.

Der er strikkebøger, og så er der STRIKKEBØGER! Med de mange, der udgives i disse år, er det uundgåeligt, at nogle af dem vil ligne hinanden lidt på stil og indhold. Men så kommer der pludselig én, der skiller sig ud. Strik med lækre detaljer vil uomtvisteligt blive en af de bøger i min samling, der har allerflest æselører og mest slidt ryg. Heldigvis er den solidt lavet i hardback med lærredsryg. 

Danske Pernille Cordes har været i gamet i mange år. Det er omtrent 10 år siden, hun åbnede sin butik Englegarn, hvor hun forhandler sit eget mærke af samme navn, og hun har gennem årtiet udgivet over 200 opskrifter, skrevet flere bøger og holdt et utal af kurser og workshops. Med bogen i hånden er det tydeligt, at vi her har en forfatter, der har fagligheden i orden. 

I denne bog er Pernille optaget af spændende og nye teknikker, først og fremmest ‘contiguous-metoden’, der er en forholdsvis ny måde at konstruere ærme og bærestykke på. På Strikkeglad er der en opskrift på, hvordan det laves (https://strikkeglad.dk/3800/contiguous-metoden/). Bogen indeholder 23 opskrifter til kvinder, alle i str S-3XL, nogle i 4Xl. Stilen er skandinavisk med inspiration fra japanske mønstre og vil passe ind i mange garderober. 

Bogen her henvender sig til strikkere, der ønsker at lære nye teknikker, og er delt op, så den sidste tredjedel er ren teknik. Pernille er virkelig grundig og har både noget med om monteringsfri konstruktion og strikketeknikker. Der er grundige skrevne vejledninger, diagrammer, fotovejledninger og over 50 QR-koder, der fører til videovejledninger. Bogen her er ren guf for tekniknørder, der gerne selv vil modificere opskrifter. 

Der er hård kamp om pladserne på ønskelisterne til jul, men denne bog bør bestemt komme i betragtning, hvis juledagene skal nydes med nørdet fordybelse i selskab med garn og pinde.

260 sider, vejl. pris: 299,95 kr, ISBN: 9788740666106

Læs mere hos Turbine.

Skriv en kommentar