Lopi-sjal

Flot sjal, der slet ikke er svært. I denne opskrift er der kun diagram at strikke efter, ingen tekst (bortset fra starten). Det er en anden oplevelse at strikke udelukkende efter diagram, men det er bestemt forsøget værd. Garnet er angivet til “naturfibre”, så der er frit slag mht. uld, alpaca og silke. 
Sværhedsgrad: Mellem | Tidsforbrug: Mellem | Pinde: 4 

Lovely Lopi 1

Af  Tanya Gobruseva

Lovely Lopi er et trekantet sjal, der startes midt bagpå. 
På vrangs strikkes alle m vrang.
De første og sidste 2 m er kantmasker, der strikkes på både rets og vrangs.
Diagrammet viser kun haldvelen af sjalet. Den anden halvdel er magen til, men spejlvendt.

Størrelse

Bredde: 168 cm.
Højde: 80 cm (men størrrelsen kan let ændres).

Materialer

Garn

Garn i naturfibre i light fingering (250-400 m/100 g); i alt 250-350 g.

Garnbutikken Rito foreslår:
Hjertegarn Extrafine Merino 150  

Strikkepinde

4 mm.

Tilbehør

Hæklenål 2 mm.
Nåle til blokning.Lovely Lopi 3

Sådan gør du

Slå 2 m op.

  • Startp: 1 r, slå om, 1 r.
  • P 1: 1 r, slå om, 1 r, slå om, 1 r.
  • P 2: 2 r, slå om, 1 vr, slå om, 2 r.
  • P 3: 2 r, slå om, 1 r, slå om, 1 r, slå om, 2 r;
  • P 4: 2 r, 7 vr, 2 r.
  • Næste p: Forts herfra med diagram. Start med p 1.

Når du er færdig med diagrammet, gentages p 9-28 yderligere 5 (6, 7, 8, 9) gange og p 87 yderligere 6 gange.

  • P 89: Luk løst af med en hæklenål.

Færdiggørelse

Vask og skyl sjalet forsigtigt og blok det, til det er tørt.

Diagram

lopi-skema

lopi-tegnforklaring

Lovely Lopi 2Om designeren

© 2016 Tanya Gobruseva. Original titel Lovely Lopi. Kun til personlig brug. Hverken opskrift eller færdigstrikket produkt må videresælges. Kontakt Tanya.

Oversat af Marianne Holmen med tilladelse af designeren. Translated with permission.

Se Forkortelsesliste | Se Rettelsesliste.


Kommentarer

Har du kommentarer til denne opskrift, kan du bruge formularen nedenfor.

Spørgsmål

Spørgsmål til en opskrift? Spørg Strikkeglads venner på Facebook.

Andre henvendelser

Har du henvendelser, som ikke drejer sig om opskriften, så brug venligst vores kontaktformular.



Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *