...
Hjem » Strikkebøger » Et hav af masker

Et hav af masker

Af Lotte Rahbek og Gitte Verner Jensen.
(Bogoo 2023).
Anmeldt af Katrine Nordestgaard.

Et lille land med vand til alle sider. Danmark er en maritim nation, og vi har alle et forhold til havet, der omgiver os.

Et hav af masker tager os med på en historisk og nostalgisk rejse gennem vores fælles nautiske fortid. Den indeholder 23 opskrifter på fortrinsvis trøjer, men også tilbehør, fordelt på 4 temaer: Struktur, striber, fiskenet og snoninger. Den indeholder alle de klassiske trøjer, men også nyfortolkninger, der tydeligt lægger sig i slipstrømmen af den velkendte, maritime æstetik. Fortid og fremtid forenes ved bogens konsekvente insisteren på, at opskrifterne er til alle køn og aldre. En vinkel, bogen efter min mening slipper ganske godt af sted med. Jeg har i hvert fald selv ejet og båret adskillige sømandssweatre uden at tænke over, at de nok i virkeligheden var designet til mænd. Således bliver den moderne kønsdebat ikke selve bogens manifest, men blot en praktisk, anvendelig detalje. 

Bogen er en hyldest til de stolte forfædre og -mødre, der har ernæret sig ved havet, og den indeholder en række af de billeder, der er brugt som inspiration til bogens opskrifter. Det er en flot og anvendelig bog, der er lige til at gå til. Selv påtænker jeg at strikke en helt klassisk sømandssweater med bobler til min far fra bogen.

288 sider, vejl. pris: 349,95 kr, ISBN: 9788794446372

Skriv en kommentar