...
Hjem » Artikler » Lærke Bagger 2

Lærke Bagger 2

Anmeldelse af Lærke Baggers anden bog med strikkeopskrifter.

 

Af Lærke Bagger.
(Gyldendal, 2023).
Anmeldt af Katrine Nordestgaard.

Den svære toer. Eller hvad? 

Lærke Bagger er efterhånden kendt i hele strikkedanmark som hende, der strikker vildt. Det udgav hun for lige knap to år siden en bog om, og den blev en bestseller. Hvordan skulle man kunne følge op på den? Er det ikke bare mere af det samme, tænker man. 
Men nej. Med den svære toer er hun flyttet en liga op og har denne gang skrevet en bog, der ikke bare rydder vinduerne i strikkebutikkers udstilling, men også i boghandleres.

Bogen indeholder 12 nye opskrifter, der varieres i over 30 designs. Opskrifterne bærer tydeligt præg af Lærkes design-DNA, men er denne gang lidt sværere. De er stadig brugbare, også i mere konservative dele af provinsen, men er helt tydeligt også high-end fashion, og har man undret sig over, hvordan hendes sweatre har solgt for tusindvis af kroner i de små, smarte kælderbutikker i København, så må man nu bare smække hælene sammen i respekt. Hun er designer i verdensklasse.

Er det nok til at rydde vinduesudstillinger? Måske, måske ikke, men bogen er meget mere end strikkeopskrifter og mode. Den er en ærlig fortælling om hendes forhold til faderen, der aldrig rigtig ville hende, og nu er død. I al sin banalitet en fortælling, der er genkendelig for rigtig mange. Fortællingen er ærlig og befriende blottet for en floskelbesat modgang-gør-stærk-morale. Som en ode til barndommen indeholder bogen desuden en række opskrifter på strik til Barbie. En hilsen til lille Lærke, der elskede Barbie, og til faderen, der aldrig forstod. Skærende smukt i al sin banale enkelhed. 

Den personlige rejse er relevant i en strikkebog, fordi hun beretter om, hvordan hun bruger strik til at samle sig, også når livet gør allermest ondt. Med opskrifterne og vejledningerne guider hun os i, hvordan vi kan bruge strik som et helle, når livet byder på sorte dage. Knit it out er meget sigende bogens mantra. 

Gyldendal, 272 sider, vejl. pris: 399,95 kr, ISBN: 9788 7023 623 29

3 kommentarer til “Lærke Bagger 2”

Skriv en kommentar