Hjem » Strikkebøger » Knitting for Olive

Knitting for Olive

Knitting for Olive

Klassiske og tidløse strikkeopskrifter

Af Pernille Larsen og Caroline Larsen. 
(Politikens Forlag 2021.)

Anmeldt af Katrine Nordestgaard.

Min mand har fortalt, at han engang i sin ungdom stod i sin Ball-trøje og et par Levi’s og tænkte: “Det her er så smart, at det må være moderne for evigt.” Eftertiden viste noget andet. Som alt andet gik også det af mode. Og kom igen. Det beskriver nok meget godt, hvorfor jeg altid er lidt skeptisk, når noget markedsføres som “Klassisk og tidløst”. 

Ikke desto mindre var det faktisk, hvad jeg selv tænkte, da jeg kiggede i bogen her. Det er nordisk lækkerhed, når det er allerbedst. Bogen er spækket med opskrifter, jeg tænker kunne høre hjemme i min basisgarderobe. Farverne er dæmpede og klassiske og vil kunne bruges år efter år.

Knitting for Olive er et firma, der består af mor og datter, som med udgangspunkt i kærligheden til strik og lækre materialer har bygget et af Danmarks lækreste brands op. Historien kan i sin helhed læses i bogens første del, der også gennemgår, hvordan bæredygtighed på alle fronter heller ikke bare er smarte buzzwords i en mersalgsverden. 

Opskrifterne er valgt, så der er noget for enhver sværhedsgrad. Bortset fra 2 hueopskrifter henvender bogens 20 opskrifter sig til kvinder.

Det er ikke mange år siden, jeg selv kiggede efter en opskrift på Knitting for Olives hjemmeside, men skuffet måtte lede et andet sted, fordi mit brystmål på 117 cm var for stort. Også her har forfatterne fulgt tidsånden og rettet til, så opskrifterne nu går op til 4XL. 

Faktisk var jeg så begejstret, at jeg i ugens start slog op til opskriften Farveregn. Den strikkes på pind 12 og varmer mig dejligt i skrivende stund.  

267 sider, vejl. pris: 350,00 kr, ISBN: 978-87-400-7003-3

Læs om bogen på Politikens Forlag.

Skriv en kommentar