...
Hjem » Strikkebøger » Ingunn Birkeland strikker

Ingunn Birkeland strikker

Af Ingunn Birkeland.
På dansk ved Gitte Sloth Poulsen (Bogoo 2022).

Anmeldt af Katrine Nordestgaard.

Jeg skal være ærlig og erkende, at jeg ikke kendte til Ingunn Birkeland, før jeg så hendes strikkebog. En hurtig søgning på Google viste dog, at hun er en anerkendt norsk designer. De seneste år har hun beskæftiget sig en del med en teknik, hvor hun fletter baner af stof i forskellig farve og herved skaber nyt tekstil. Utroligt smukt og harmonisk trods den vilde teknik. 

I bogen tager hun udgangspunkt i samme flettede udtryk og knap halvdelen af bogens 29 opskrifter er variationer over temaet. Og tillad mig lige at dvæle her et øjeblik. Da jeg først fik bogen i hænderne tænkte jeg, at det måske var lidt “let” sådan at lave halvdelen af opskrifterne ud fra samme mønster. Hvor tog jeg fejl! Ingunn er så vanvittigt dygtig med farver og udtryk, at jeg vitterligt har lyst til at strikke dem allesammen. Opskrifterne indeholder mellem 9 og 15 farver, og for os designamatører er det smerteligt tydeligt, hvordan en professionel farvesammensætter sætter os til vægs. Det er en kunst at kombinere så mange farver, og Ingunn er en kunstner. Så enkelt er det. 

Bogen indledes med en 36 siders lookbook, hvor modellerne er strikket op i forskellige kombinationer og vises på et herligt bredt spektrum af mennesker i alle aldre, køn, farver og størrelser. 

De resterende opskrifter er forskellig beklædning og boligstrik, der i høj grad taler til den uerfarne strikker eller tv-strikkeren. Bedst af alt, så er tanken, at disse opskrifter udnytter de mange rester, man har fra bogens første opskrifter. Man skal ikke være ret snedig for at regne ud, at de naturligvis også kan bruges til de mange rester, de fleste af os har i al almindelighed. 

En usædvanligt smuk og anvendelig bog, der på overlegen vis illustrerer, hvad en rigtig designer kan med strik. 

272 sider, vejl. pris: 349,95 kr, ISBN: 978-87-94321-08-2

Læs mere hos Bogoo.

Skriv en kommentar