...
Hjem » Strikkebøger » Plus Strik

Plus Strik

Plus Strik 1Endelig en strikkebog til dem, der bruger store størrelser. Denne bog indeholder 15 smukke sweatere, cardiganer og toppe. Den er oprindelig amerikansk, men passer fint til danske kvinders smag og danske garner.

Det er en fin bog, som jeg gerne vil anbefale, men jeg vil dog sige, at modellerne i mange tilfælde er mere tætsiddende, end store kvinder ofte bryder sig om.

Bogen starter med to kapitler, der handler om mål og teknikker. Der er emner som opmåling af kroppen, ærmeaflukning, formning af strikketøjet, størrelser, tilpasning og modifikationer. Alt forklaret trinvist og med klare tegninger.

Derefter følger fem kapitler med opskrifter, inddelt efter ærmeteknik:

 • Sweatere med påsatte ærmer
 • Sweatere med indsatte ærmer
 • Sweatere med raglanærmer
 • Sweatere med rundt bærestykke
 • Sweatere med vingeærmer

Bogens tre sidste afsnit indeholder forklaringer på forkortelser og strikketeknikker, liste over garnfirmaer (de, der sælger det garn, der bruges i opskrifterne – ikke danske) samt indeks.

Jeg vil gerne fremhæve det kapitel, der indeholder forklaringer på strikkebegreber (bogens side 166-73). Her kan man se, hvordan man laver knaphuller, hvad vendepinde er, hvad madrassting er osv. Der er tegninger til det hele, og det er lavet smukt og overskueligt.

Her er eksempler på indholdet:

Plus Strik 2 Plus Strik 3 Plus strik 5

Lisa Shroyer: Plus Strik. Turbine 2015 (udgivet i USA 2011). Oversat af Helle Benedikte Neigaard. ISBN 978-87-406-0420-7. Pris kr. 229,95.

4 kommentarer til “Plus Strik”

 1. Bogen ‘Storslået strik’ af Lisbeth Tolstrup kan også anbefales. Størrelser op til 50-52 men også flere str 54-56.

  Jeg er ny her, så jeg vil bare nævne ‘garnstudio.com’ som mange sikkert kender og bruger. Der er rigtig mange opskrifter i store str

  Svar
  • Tak for kommentaren. Ja, Garnstudio kender de fleste vist, men jeg er ikke sikker på, at folk tænker på, at de også har store opskrifter. Tak for det. Marianne

   Svar

Skriv en kommentar