...
Hjem » Strikkebøger » Strikkede grydelapper

Strikkede grydelapper

Af Stina Tiselius (Turbine, 2016)

Det er den store dille i øjeblikket at være økologisk bevidst og strikke (og hækle) sine egne grydelapper, karklude, håndklæder osv., og der er udkommet flere bøger om emnet. Denne koncentrerer sig om grydelapperne.

Bogen starter med et oplysende afsnit om materialer, garnvalg, garnforbrug, pindestørrelser, strikkefasthed og vask.

Derefter er der 4 temaafsnit med opskrifter på grydelapper: Klassiske firkanter, Dyremotiver, Tern og mønstre og Højtider.

Til sidst er der to nyttige afsnit om basisteknikker i strikning og hækling. Her kan man læse om retstrik, glatstrik, perlestrik og ribstrik, om at forstå en opskrift og om kantmasker. Endelig er der fire sider med billeder af at slå masker op, at strikke ret, at strikke vrang, at tage en maske ud, at tage en maske løst af, at tage masker ind, at skifte farve og at lukke af. Gode, oplysende sider.

Opskrifterne er utraditionelle og sjove, dog er nogle mere spøjse end kønne. Men det er jo en smags sag. Jeg er meget begejstret for afsnittet med tern og mønstre, hvor man også kan lære to- og trefarvestrik efter diagram. I dyreafsnittet synes jeg især om Fisken og Køkkentrolden. I det første afsnit er der en grydelap af dominofirkanter (Retrolappen) og gode, gammeldags grydelapper med variationer.

Eksempler på indhold:

   

Stina Tiselius: Strikkede grydelapper. Turbine 2016 (udgivet i Sverige 2014). Oversat af Rachel Søgaard. ISBN 978-87-406-0568-6. Vejledende pris kr. 199,95.

Skriv en kommentar