...
Hjem » Strikkebøger » #Bystrik

#Bystrik

Af @knitting_inna, Ingunn Myklenbust.
Oversat fra norsk af Rachel Søgaard (Turbine 2020).
Anmeldt af Katrine Nordestgaard.

Både bogens titel og forfatterens måde at præsentere sig på slår tonen an: Her er en bog målrettet Instagram-segmentet.

Da #Bystrik udkom i forfatterens hjemland Norge, røg den direkte ind på bestsellerlisten og blev der i over 30 uger. Modellerne passer godt til livet i byen, tøj, der er smukt at bære og nemt at have på både inde og ude. 

Efter en ganske kort introduktion følger ikke mindre end 35 sider med “instaworthy” billedmateriale af bogens modeller. Alligevel er der fundet plads til ikke mindre end 38 opskrifter, primært til kvinder og børn, men også mænd og hunde(!) Modellerne er moderne klassikere, og de fleste vil kunne finde noget, der falder i smag i denne bog. Bogen indeholder opskrifter i mange sværhedsgrader og et fint udvalg af mønsterstrik og strukturstrik. 

Desværre vil en del kigge forgæves efter noget, de kan passe, da bogen kun indeholder to opskrifter til damer i str 2XL. For den resterende dels tilfælde er det største mål for overvidde XL, der ligger på mellem 97 cm på en tætsiddende model og ca. 118 cm på en løs, oversize model. Bogens mindste damestørrelse er en S, der svarer til H&M’s XS. I en tid, hvor inklusion og i særdeleshed størrelsesinklusion er en del af enhver strikkedebat med respekt for sig selv, må man sige, at bogen her har misset noget. Det er en stor og svær opgave at lave modeller til alle størrelser, men 97 cm som den største, det er simpelthen for lidt i vor tid. Til sammenligning kan fortælles, at tøjkæden H&M størrelse Medium har dette brystmål. En skam, for bogens ønske er tydeligvis at strikke sig ind i hjerterne på den del af strikkerne, der ser fremad. 

190 sider, vejl. pris: 299,95 kr, ISBN: 9788740660562

Læs mere hos Turbine.

Skriv en kommentar