Sjal i vævestrik

Sjal, der enten kan strikkes stort eller som et lille tørklæde. Det er i et enkelt vævestrikmønster på tykke pinde. Her strikket i 100 % bomuld, men alt garn kan bruges. Pinde 6 mm.
 Sværhedsgrad: Mellem | Tidsforbrug: Mellem | Pinde: 6

Af Stephen West

Strik dette sjal stort til at svøbe dig i eller som et lille tørklæde til at have rundt om halsen (se billede forneden).

Størrelse

Højde: 50 cm.
Vingefang: 122 cm.

Materialer

Garn

Du kan bruge hvilket som helst garn. Jeg brugte et ret tykt bomuldsgarn, Araucania Pomaire Multy (100 % bomuld; 190 m/100 g); farver 4 og 7; 1 ngl af hver. Jeg havde mere end et halvt ngl tilovers af kantfarven. 

Strikkepinde

Rundpind 6 mm.
Jeg anbefaler at bruge tykkere pinde, end der står på garnets banderole, fordi sjalet så falder bedre.

Strikkefasthed

14 m/22 p = 10 x 10 cm i vævestrikmønster.

Vævestrikmønster

  • P 1 (vrangs): Vrang.
  • P 2 (rets): 1 r, *1 løst af med garnet foran, 1 r med garnet bagved*. Gent fra * til *.

Sådan gør du

Slå 5 m op og forts således:

  • P 1 (vrangs): 2 r, slå om, 1 vr, slå om, 2 r.
  • P 2 (rets): 2 r, slå om, 1 r, slå om, 1 r (midterste m), slå om, 1 r, slå om, 2 r.
  • P 3 (vrangs): 2 r, vr til de sidste 2 m, 2 r.
  • P 4 (rets): 2 r, slå om, strik p 2 af mønstret, til du når den midterste m, slå om, 1 r, slå om, strik p 2 af mønstret igen til de sidste 2 m, slå om, 2 r.

© anakbabiilang

Gent p 3-4 og vær omhyggelig med, at alle retm er over hinanden, og at alle løse m er over hinanden på rets. Det betyder, at på en retp starter du med en retm, og på næste retp starter mønstret med at tage 1 løst af.
Strik videre, til sjalet har den ønskede længde minus ca. 5 cm til en retstrikket kant i en kontrastfarve. Jeg strikkede 8 p og forts med de 4 omslåede m på hver anden p.

Luk af og hæft alle ender.

Om designeren

© 2009 Stephen West. Original titel Slipped Rib Scarf. Kun til personlig brug. Hverken opskrift eller færdigstrikket produkt må videresælges. Kontakt Stephen.

Oversat af Marianne Holmen med tilladelse af designeren. Translated with permission.

Se Forkortelsesliste | Se Rettelsesliste.


Kommentarer

Har du kommentarer til denne opskrift, kan du bruge formularen nedenfor.

Spørgsmål

Spørgsmål til en opskrift? Spørg Strikkeglads venner på Facebook.

Andre henvendelser

Har du henvendelser, som ikke drejer sig om opskriften, så brug venligst vores kontaktformular.



Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *