Hjem » Strikkeopskrifter » Lækkerbisken

Lækkerbisken

Skøn, rummelig, løsthængende hverdagssweater. Ærmerne slutter tættere end kroppen. Den er let at gå til og har et kønt, rillet strukturmønster. Her strikket i et blandingsgarn med uld på pinde 3½ mm.
Sværhedsgrad: Mellem | Tidsforbrug: Mellem | Pinde: 3½

Af MariaGrazia Berno       

Størrelse

One size (M/L).

Mål

(O.a.: Der er ingen målangivelser i opskriften. Jeg har skrevet til designeren, og målene bliver sat ind, når jeg har fået svar.)

Materialer

Garn

Amore 350 fra Borgo de' Pazzi Firenze® (70 % merinould, 25 % polyamid, 2 % viskose, 2 % akryl, 1 % polyester; 350 m/50 g); farve: 119; 5 ngl.

Forslag til alternativt garn på vej.

Strikkepinde

Rundpind 3½ mm, 80 cm lang.
Meget kort rundpind eller meget lang rundpind (til magic loop) eller strømpepinde 3½ mm.
4 oplukkelige maskemarkører.

Strikkefasthed

30 m/31 p i mønster = 10 x 10 cm efter blokning.

Mønstre

Mønster 10

  • P 1: *2 vr, slå om, 4 r, træk omslaget over de 4 retmasker*. Gent fra * til * pinden ud.
  • P 2, 4, 6, 8, 10: *4 vr, 2 r* pinden ud.
  • P 3, 5, 7, 9: *2 vr, 4 r* pinden ud.

Gent p 1-10.

Mønster 8

  • P 1: *2 vr, slå om, 4 r, omslaget over de 4 retmasker*. Gent fra * til * pinden ud.
  • P 2, 4, 6, 8: *4 vr, 2 r* pinden ud.
  • P 3, 5, 7: *2 vr, 4 r* pinden ud.

Gent p 1-8.

Mønster 6

  • P 1: *2 vr, slå om, 4 r, træk omslaget over de 4 retmasker*. Gent fra * til * pinden ud.
  • P 2, 4, 6: *4 vr, 2 r* pinden ud.
  • P 3, 5: *2 vr, 4 r* pinden ud.

Gent p 1-6.

Mønster 4

  • P 1: *2 vr, slå om, 4 r, træk omslaget over de 4 retmasker*. Gent fra * til * pinden ud.
  • P 2, 4: *4 vr, 2 r* pinden ud.
  • P 3: *2 vr, 4 r* pinden ud.

Gent p 1-4.

Mønster 4 strikket rundt

  • Omg 1: *2 vr, slå om, 4 r, træk omslaget over de 4 retmasker*. Gent fra * til * pinden ud.
  • Omg 2, 3, 4: * 2 vr, 4 r* omg ud.

Gent omg 1-4.

Teknikker

Aflukning med 3 pinde: Kaldes også sammenstrikning. Se fx her

Sådan gør du

Ryg

Slå 224 m op og strik således:

  • P 1: 2 vr, (4 r, 2 vr) pinden ud.
  • P 2: Strik ret på ret og vr på vr.
  • P 3-10: Strik ret på ret og vr på vr.
  • P 11-80: Strik Mønster 10.
  • P 81-144: Strik Mønster 8.
  • P 145-192: Strik Mønster 6 og sæt en markør i begge sider på p 187.
  • P 193-225: Strik Mønster 4. På p 221 lukker du af for de 64 midterste m til halsudskæring. Strik hver side færdig for sig.
  • Luk af for yderligere 8 m på begge sider af de aflukkede 64 m. 

Sæt de resterende 72 m på begge sider på en maskeholder til skuldrene.

Forstykke

Strikkes som ryggen til p 204. På p 205 lukker du af for de midterste 32 m og lukker derefter 6 m af på begge sider af de aflukkede m x 2, derefter 4 m x 2, 2 m x 1 og 1 m x 2.
Strik videre over de 72 m til skuldrene til p 225. Sæt dit arb på en maskeholder.

Ærmer

Slå 74 m op og strik således:

  • P 1: 2 vr, *4 r, 2 vr* pinden ud.
  • P 2: Strik ret på ret og vr på vr.
  • P 3-10: Strik ret på ret og vr på vrang.
  • P 11-30: Strik Mønster 10.
  • P 31-54: Strik Mønster 8.
  • P 55-72: Strik Mønster 6.
  • P 73-85: Strik Mønster 4.

Luk af for alle m.
Strik endnu et ærme magen til.

Halsudskæring

Luk skuldrene med aflukning med 3 pinde.
Med den korte rundpind eller strømpepinde sætter du igen de 180 m på pinden og strikker 8 omg af Mønster 4. Start med omg 2.

  • Omg 9: *4 vr, 2 vr sm* omg ud.
  • Omg 10-16: Mønster 4. 
  • Omg 17: Luk løst af.

Færdiggørelse 

Sy sidesømmene, til du når markørerne. Sy ærmesømmene.
Hæft alle ender. Blok sweateren i fugtig tilstand og lad den tørre udspændt.

Om designeren

© MariaGrazia Berno. Original titel Caramelle Mon Amour. Fotos: Chiara Chiavacci. Kun til personlig brug. Hverken opskrift eller færdigstrikket produkt må videresælges. Kontakt MariaGrazia.

Oversat af Marianne Holmen med tilladelse af designeren. Translated with permission.

Se Forkortelsesliste | Se Rettelsesliste.

Kommentarer
Har du kommentarer til denne opskrift, kan du bruge formularen nedenfor.
Spørgsmål
Spørgsmål til en opskrift? Spørg Strikkeglads venner på Facebook.
Andre henvendelser
Har du henvendelser, som ikke drejer sig om opskriften, så brug venligst vores kontaktformular.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar