...
Hjem » Artikler » Jonnas trøjer

Jonnas trøjer

Af Jonna Balle (Tegnerens Forlag, 2017)

Flot og indbydende coffee table-bog om vævestrik af Jonna Balle. Den er lækkert lavet med mange smukke fotos. 

Bogen indeholder opskrifter på 25 dejlige trøjer, alle strikket i alpaca. Der er både sweatre, cardigans og busseronner. Opskrifterne er farvekodede i de forskellige størrelser, så det er nemt at finde det tal, man skal bruge. Der er mange billeder til hver model, og det er en fryd for øjet bare at bladre i bogen.

Bagsideteksten lyder bl.a.: “Selvom vævestrik godt kan se lidt krævende ud, er teknikken faktisk ganske enkel og ligetil og giver dig rig mulighed for selv at udvikle og designe egne vævestrikmønstre og farvesammensætninger.”

Vævestrik kræver kun, at man kan strikke ret og vrang. Der bruges kun en farve ad gangen, og der kommer ingen lange tråde på bagsiden. Selv begyndere kan strikke vævestrik. Udfordringen ligger i de sommetider lidt komplicerede mønstre.

Sidste del af bogen hedder Forklaringer. Den indeholder grundlæggende instruktion i teknikken samt vejledning i at læse mønstrene. Desuden hjælp til valg af størrelse, til kanter og ærmer og til montering. Til slut et afsnit med strikketips.

Bogen er bedst egnet til at have liggende på bordet foran sig, mens man strikker, da den er tung.

Fantastisk gaveide til strikkeren, der gerne vil udfordres lidt.

Du kan læse mere om bogen og om Jonna her: www.tegnerens-forlag.dk

© Tegnerens forlag 2017. 200 sider. ISBN: 978-87-999880-0-6. Vejledende pris 399 kr.

4 kommentarer til “Jonnas trøjer”

 1. Jeg strikke Rejnfan fra Jonnas trøjer 🙂 MEN jeg synes størrelserne er MEGET store.
  Jeg har regnet ud hvor mange masker jeg så skal slå op, men så manger jeg master til de brede skuldre, (mine er blevet meget smalle), når jeg følger indtagninger, som jo er de samme på alle str.
  Desuden har jeg problemer med at få ærmerne til at nå rundt i det store ærmegab, ved at tage 4 m ind på hver pind er man jo hurtig færdig med indtagningerne.
  Jeg synes ikke jeg plejer at have problemer med opskrifter. 🙁
  Vævestrikningen har jeg helt styr på det bliver flot 🙂
  Hilsen Eva

  Svar
  • Det er jo bare en bog, vi anmelder, så jeg ved intet omdelt. Står der ikke en kontaktadresse til designeren i bogen? Mh Marianne

   Svar

Skriv en kommentar